среда, 4 января 2017 г.

Новий рік.

Рубрика: "Життя поза школою"
Автор: Биковченко Анастасія і Микита, учні 3-Б класу

    З усіх свят у році мені найбільше подобається два - день народження і Новий рік, але Новий рік, напевно, більше, тому що святкуєш його не тільки ти один, але і всі твої друзі, знайомі, і зовсім не знайомі тобі люди. Від цього на душі стає радісніше і урочистіше, і чим ближче до кінця грудня, тим більше завмирає серце в передчутті чудес і подарунків.
    А чудовий запах новорічної ялинки та мандаринів? Хіба може з ним щось зрівнятися? Він наповнює не тільки нашу квартиру, але й весь будинок, все місто! Здається, якби не було цього запаху - і не було б свята з його сюрпризами і несподіванками, нетерплячим очікуванням півночі і багатогодинним салютом за вікном.

    А вечір 31 грудня не схожий ні на один з інших вечорів року. Стіл уже накритий, але ми ще не сідаємо - чекаємо гостей. Мама в нарядному платті, що пахне легкими парфумами, трохи невпізнанна з новою зачіскою, закінчує останні приготування на кухні. Папа по телевізору дивиться святковий концерт. 
     Але раптом - такий довгоочікуваний і такий несподіваний дзвінок у двері! Ми наввипередки кидаємося відкривати. Шум, сміх, цукерки, подарунки, привітання! Це наші перші гості. А дядя Рома, звичайно ж, робить вигляд, що зовсім мене не помічає, крокує відразу до нарядженою, миготливою вогниками ялинки і починає викладати під неї великі та маленькі коробочки, обгорнуті яскаровим папером. Згораючи від цікавості, я починаю тинятися поряд з ялинкою, але дядько Роман весело погрожує мені пальцем - до Нового року ще є час.
    Ось він який - Новий рік, чарівне і радісне свято.

Комментариев нет:

Отправить комментарий