четверг, 15 сентября 2016 г.

Місячник "Дорожнього руху"

Рубрика: "Безпека життєдіяльності"
Автор: Байірова Антоніна Миколаївна, вчитель 3-Б класу

   Проблема дитячого травматизму давно хвилює педагогічні колективи шкіл, бітьків, усе суспільство й обговорюється на різноманітних рівнях. У наш час в усіх промислово розвинутих країнах відзначається зростання кількості дитячих травм, збільшення показників кількості смертей та інвалідності дітей в результаті ДТП. Найчастіше випадки дитячого травматизму спостерігається у великих містах. Де б і яку б травму не одержала дитина, вона мусить терпіти біль, переживати страх, а в особливо важких випадках залишитися інвалідом, а то й втратите життя. Причиною цього можуть бути дитяча непосидючість, жвавість, рухливість, недисциплінованість, незнання основних правил дорожнього руху та неуважність і, врешті-решт, не доведені до автоматизму навички поведінки на дорогах.
   На перший погляд здається, що нещасний випадок трапляється випадково. Але при аналізі великої кількості матеріалу про постраждалих дітей виявляється чітка закономірність потрапляння їх у небезпечні ситуації, що відображає поліцейська та медична статистика. Практичний досвід роботи з профілактики дитячого травматизму та дотримання правил безпечної поведінки на вулицях і дорогах показує, що тут багато залежить від рівня відповідних знань у педагогів, вихователів, батьків, громадськості і, в першу чергу, у самих дітей.
   Саме з цією метою в початкових класах було проведено місячник "Дорожнього руху". Під час якого в класах проводилися різноманітні заходи: малювали малюнки, робили стін газети на дану тему. Завдяки цим заходам у кожної дитини формувалися уявлення про найбільш розповсюджені ситуації, про альтернативні типи поведінки, з тим, щоб у момент небезпеки вона сама могла зробити вибір, знала, як їй слід поводитися в певній життєвій ситуації, і була готова до наслідків свого вибору.
























Комментариев нет:

Отправить комментарий